building
assurance

«Η προσπάθεια, η επιμονή, η διαρκής εξέλιξη και η σύγχρονη εταιρική αντίληψη, αποτελούν τους άξονες πάνω στους οποίους χτίσαμε το δικό μας δρόμο στην ΙΟΚΑ Α.Τ.Ε.Ε. .»

Ιωάννης Αθ.Κακαβούτης
Ιδρυτής ΙΟΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.

Η Εταιρία

Η εταιρία IOKA Α.Τ.Ε.Ε. είναι μία κατασκευαστική εταιρία που ιδρύθηκε το 1984 από τον πολιτικό μηχανικό Ιωάννη Αθ. Κακαβούτη με κύρια εξειδίκευση στην ανακαίνιση και στην κατασκευή πιστωτικών ιδρυμάτων (τράπεζες), καθώς και άλλων χώρων με ιδιαίτερες ανάγκες ασφάλειας όπως πρεσβείες, δημόσια κτίρια, μουσεία κ.α.

Με γνώμονες τη συνέπεια και την οργάνωση, η ΙΟΚΑ κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να εδραιωθεί και σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εταιρίες στο χώρο της μελέτης και κατασκευής τραπεζικών καταστημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην παθητική ασφάλεια.

Μέχρι σήμερα, η εταιρία έχει καταφέρει να αναλάβει και να κατασκευάσει περισσότερα από 500 έργα στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού όπως Κουβέιτ, Κατάρ, Ουκρανία, Αμπού Ντάμπι, Ινδία και συνεχίζει, διευρύνοντας τον διεθνή της χαρακτήρα και προσφέροντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Στόχος της εταιρείας αποτελεί η κάλυψη οποιασδήποτε ειδικής απαίτησης στο χώρο της κατασκευής των εγκαταστάσεων με την παροχή υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν

Κατασκευαστικά έργα

Η αξιοπιστία, η σταθερότητα και η ποιότητα των υπηρεσιών της, έχουν εδραιώσει την ΙΟΚΑ στο τομέα της σχεδίασης και της κατασκευής χώρων με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.

Η ΙΟΚΑ Α.Τ.Ε.Ε. αναλαμβάνει τις αρχιτεκτονικές μελέτες, το σχεδιασμό των χώρων και την υλοποίηση κατασκευαστικών εργασιών και οικοδομικών έργων με εξειδίκευση στην παθητική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία εξειδικεύεται στη κατασκευή τραπεζικών καταστημάτων, κοσμηματοπωλείων και άλλων εγκαταστάσεων υψηλής ασφαλείας όπως μουσεία, πρεσβείες και δημόσια κτίρια.

 

Ανάδειξη χώρων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με πιστωτικά ιδρύματα, στην ΙΟΚΑ αναλαμβάνουμε εξειδικευμένες εργασίες που έχουν σκοπό την ανάδειξη και θωράκιση χώρων και κτιρίων ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ιδιοκτησίας των ιδρυμάτων.

Τα κτίρια αυτά ξεχωρίζουν για την κατασκευαστική αρτιότητα και το άψογο αισθητικό τους αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων, σ’ αυτά περιλαμβάνονται :

το κτίριο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ) στη Θεσσαλονίκη

το κτίριο της MARFIN Bank στη Μυτιλήνη

το μουσείο του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα

Μελέτη και εγκατάσταση εξοπλισμού ασφαλείας

Έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την ασφάλεια, η εταιρία αναλαμβάνει την εγκατάσταση συστημάτων και εξοπλισμού ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου.

Ειδικότερα διαθέτει:

Συστήματα Πρόσβασης (Access Control Systems)

Συστήματα Συναγερμού

Συστήματα Επιτήρησης Κλειστού Κυκλώματος (CCTV)

Συστήματα Πυρανίχνευσης

Συστήματα Προτεραιότητας (Queue Management System)

Συστήματα Θυροτηλεόρασης (Videophone Systems)

Υπηρεσίες Συντήρησης (Facility Management)

Μέσω του support center της εταιρίας, παρέχεται 24ώρη εξυπηρέτηση για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης για συντήρηση ή επισκευή.

Παρέχεται υποστήριξη σε:

Αυτόματες θύρες ασφαλείας με ή χωρίς ανιχνευτή μετάλλων

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις

Υδραυλικές Εγκαταστάσεις

Οικοδομικές Εγκαταστάσεις

Εγκαταστάσεις Κλιματισμού

Αυτοματισμούς

Δίκτυα δομημένης καλωδίωσης

Access Control

UPS (Συστήματα Αδιάλειπτης Παροχής Ενέργειας)

Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη

Δίκτυα δομημένης καλωδίωσης

Η υπηρεσία συντήρησης και υποστήριξης παρέχεται
– είτε βάσει συμβολαίου γενικής συντηρήσεως
– είτε  κατά περίπτωση με αναφορά του πελάτη (αναγγελθείσα βλάβη)
με  διαδικασίες απόλυτα θεσμοθετημένες κατά τους κανονισμούς του ISO.


Η Ομάδα

Η ΙΟΚΑ Α.Τ.Ε.Ε. βασίζει την επιτυχία της στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο και στην τεχνογνωσία των στελεχών της. Κάθε µέλος της ομάδας εξειδικεύεται στον τομέα του, µε σκοπό να προσφέρει τα μέγιστα στο έργο που επιτελεί.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρίας αλλά και οι εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών, ορίζουν ως απαραίτητη τη συνεχή κατάρτιση του προσωπικού της αλλά και την διαρκή ενασχόληση µε το αντικείμενο. Έτσι, η ομάδα της ΙΟΚΑ δεν επαναπαύεται και εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, µέσω της συνεχούς εκπαίδευσης, µε σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της καθώς και την παροχή καινοτόμων λύσεων.

Με κύρια φιλοσοφία τη συνέπεια και την οργάνωση, μία ομάδα έμπειρων ανθρώπων μοιράζεται το ίδιο όραμα με το ίδιο επαγγελματικό ήθος.


Εγκαταστάσεις

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Αναξιμάνδρου 55 και Ετεοκλέους 34, όπου στεγάζονται γραφειακοί χώροι 230m2 και βοηθητικοί χώροι εργαστηρίου και αποθήκευσης 280m2.

Η κεντρική μονάδα παραγωγής της ΙΟΚΑ Α.Τ.Ε.Ε., βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. στο Λάκκωμα Χαλκιδικής σε ιδιόκτητο οικόπεδο συνολικού εμβαδού 6500m2 όπου στεγάζονται γραφειακοί χώροι 460m2 και χώροι παραγωγής και αποθήκευσης 840m2.

Με άνετους εργασιακούς χώρους που πληρούν τους όρους υγιεινής, ασφάλειας και εργονομίας και µε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, οι εγκαταστάσεις συνθέτουν ένα λειτουργικό, άριστα διαμορφωμένο εργασιακό περιβάλλον που συντελεί στην αύξηση της παραγωγικότητας.


Πολιτική Ποιότητας

Η εταιρία ΙΟΚΑ ΑΤΕΕ ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικής πραγματικότητας και στοχεύοντας στη βελτίωση της οργανωτικής της δομής και της εσωτερικής της επικοινωνίας, αποσκοπώντας πάντα στην ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των Πελατών της, αποφάσισε να σχεδιάσει και να εγκαταστήσει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015.


Πιστοποιήσεις